Detailbutikker mister statistisk 1-2% af deres salg årligt til tyverier. For store detailkæder fører disse små procenter til tusindvis af kroner i daglige tab, som løber op over året. Det er ikke sikkert at disse tab bliver opdaget og bemærket, da cirka halvdelen af tyverierne i detailbutikkerne forekommer internt, hvor butiksansatte er kreative og dygtigt kan camouflerer lagerbeholdning eller kontantmangel, her vil en kameraløsning være at foreslå.

Butikssikkerhed handler dog ikke kun om at forhindre tyveri. Brand eller oversvømmelse kan forårsage endnu mere skade end tyveri og har en tendens til altid at ske på det forkerte tidspunkt, hvilket beviser, at hver enkelt af dem er dyre og utilgivelige at ignorere.

Der findes ingen “one-size-fits-all” -løsning til sikkerhed; butikker kan variere i størrelse, placering eller udbuddet af produkter. Et yderligere lag af kompleksitet tilføjes af butiksmedarbejderne. Det er umuligt at beregne, hvor meget en butik kan miste på grund af personale. Sikkerhedssystemet skal være både kompliceret for røverne og pålideligt for ejerne, mens det forbliver enkelt og forståeligt for medarbejderne. AJAX nærmer sig løsningerne på sikkerhedsproblemerne. I denne artikel skal vi se på, hvordan et smart sikkerhedssystem hjælper med at fjerne dine bekymringer og sikrer, at du sover godt.

Tilpasser sig ethvert sted

For at virksomheden forbliver en succes skal virksomheden konstant tilpasse sig. Det er slet ikke ualmindeligt, at en butik skal flytte lokale, redesigne og udsmykke sine rum eller flytte om på vinduesudstillingen inden for en måned. Ombygninger eller andre fysiske ændringer, her er det ikke sikkert, at man tænker på eller sørger for et alarmsystem mens udsmykningen eller reparationerne står på. AJAXs største fordel er systemets trådløse uafhængighed af de fysiske forhold.

AJAX sikkerhedssystem er fleksibelt og nemt at skalere. De trådløse detektorer er nemme og intuitive, og udelukker eventuelle installationsrelaterede problemer: Har i lejet lokalerne er der ingen grund til at ødelægge væggene, for at trække ledningerne, og hvis detektoren efter ombygning/udsmykning hindres af nye fysiske forhindringer, er det super let at flytte enheden til et andet sted.

Det er nemt at tilføje flere enheder, der kan være op til 150 enheder som kan tilsluttes AJAX centralen. Centralen har et enormt stort fysisk kommunikationsområde fra central til enhed – op til cirka 2.000 meter i frit sigte. Hvis dette ikke er nok, er det muligt at øge afstanden med “ReX-Extenderen” den udvider dækningsområdet for AJAX-radionetværket til 16 km². På denne måde kan ét system dække alt: fra indgangen til gulvet i butikken og ud til de fjerneste hjørner af lageret. Og med den udendørs bevægelsessensor vil selv udearealer og gaderum være beskyttet.

Video integration og intuitiv styring

Uanset antallet af tilsluttede enheder er AJAX-systemet let at administrere. Al information fra detektorerne er tilgængelig i en mobilapp med et fleksibelt adgangssystem. Du kan nemt forbinde AJAX alarmen til den eksterne døgnbemandede vagtcentral, og hvis du er en større virksomhed og har din egen sikkerhedsafdeling, kan de konfigurere og kontrollere systemet eksternt ved hjælp af AjAX “PRO Desktop-applikationen”.

For ansatte tilbyder AJAX-systemet betjeningspaneler, fjernbetjeninger og panik-knap. Ved hjælp af forskellige koder kan du kontrollere adgangen til individuelle rum og områder og du vil vide, hvilken af medarbejderne, der har tilkoblet eller frakoblet hele systemet, kontoret eller lageret.

Det er let at integrere kameraovervågning ind i AJAX sikkerhedssystemet. Uanset om anlægget allerede har et kameraovervågningssystem, eller du planlægger at få installeret et. Så kræver det ikke nogen specielle færdigheder for at installere kameraer ind i AJAX. De mest kendte IP-kameraer kan tilsluttes med få klik, og videostreaming er altid tilgængelig i AJAX-appen. Derfor kan styringen af alle enhederne kombineres i en app.

Omfattende beskyttelse og alsidig automatisering

Ved at tilføje Røgalarmer og vanddetektorer til systemet beskytter du dig mod brand, oversvømmelse og kulilteforgiftning. Ved at forbinde indendørssirenen eller udendørssirenen, vil du kunne underrette både personale og besøgende om trusler. Ved hjælp af det trådløse AJAX relæ kan du fjernstyre elektriske låse og rullegitre, eller genstarte “frosset” netværksudstyr.

Med AJAX-enheder forvandler du dit sikkerhedssystem til et samlet smart alarmsystem, der styres gennem en praktisk app. En sådan tilgang minimerer den menneskelige faktor. Din medarbejder glemmer muligvis at lukke rullegitrene, men ved at indstille rullegitteret til at lukke, når systemet tændes, vil du udelukke enhver menneskelig fejl.

Bemærk også, at AJAX opretholder en detaljeret log over alle begivenheder foretaget i systemet. Du vil altid vide, på hvilket tidspunkt butikken har åbnet, eller hvem der har frakoblet et bestemt område. Loghændelserne er simpelthen konfigureret i AJAX appen og kan bruges som en ekstra datakilde til fejlsøgning af forretningsprocesserne, så du kan se hvad der hændte.

Fra teori til praksis

Som et godt eksempel skal nævnes den ukrainske elektronik butikskæde “MOYO” de har brugt AJAX sikkerhedssystemet i deres butikker i 10 måneder. Deres vigtigste overvejelser ved valget af AJAX, var den omfattede anerkendelsen fra alarmbranchens egne branchefolk, ligeledes  selve installation og den lette styring gennem appen. Indendørs i deres salgslokaler og lageret overvåges af bevægelsessensorer samt indendørs sirener. Butiksindgange og vinduer er beskyttet af åbningskontakter, mens glasbruddetektorerne overvåger vinduerne. Og hvis nogen begynder at raserer inde i butikken, har personalet altid de tryghedsknap monteret i deres nøglering for at kunne tilkalde sikkerhedsvagten.

For at bevæge sig i butikken bruger medarbejderne de vægmonterede betjeningspaneler, og gennem appen overvåger den interne sikkerhedsafdeling at arbejdsplanerne overholdes. Derudover er MOYO ikke bange for strømafbrydelser eller tab af netværksforbindelse, da AJAX forbliver tilsluttet på ethvert tidspunkt af dagen eller natten takket være backupbatterierne og SIMkortet.

AJAX’s fem detailfordele

  • AJAX sikkerhedssystemet er effektivt til både eksterne og interne trusler. Om natten vil det via den døgnbemandede vagtcentral ringe til en patrulje i tilfælde af forsøg på indbrud, og i løbet af dagen vil det forhindre uønskede personer at komme ind på lageret.
  • AJAX bidrager til en mindre afhængighed af personale rundt i virksomhedens lokaler. Detektorerne er lette at installere og afmontere, når de skal flyttes. Du kan nemt skalere systemet efter antallet og størrelsen af ​​de beskyttede lokaler og områder. Du kan også let konfigurere systemet, når du ombygger eller redesigner lokalerne.
  • Det er let at integrere kameraovervågning i AJAX. Denne sørger for let konfiguration af ​​et ellers omfattende sikkerhedssystem, som styres gennem en simpel app.
  • AJAX vil hjælpe med at minimere den menneskelige faktorer. Takket være automatisering vil du være i stand til at eliminere eventuelle fejl fra dit personale og forbedre dine forretningsprocessor.
  • Kontrollen over AJAX-sikkerhedssystemet vil altid være lige ved hånden. Hold styr på åbningstiderne i dine butikker, du kan tilkoble enkelte rum og modtage alarmmeddelelser gennem dine gratis AJAX “PRO-apps”.