Høj temperatur, tør luft og høj koncentration af CO2. Dette er alt sammen forskellige faktorer, der spiller ind i din produktivitet. Om du er opmærksom på det eller ej, så spiller luftkvaliteten en vigtig rolle i arbejdsmiljøet. 

AJAX Systems har derfor bevæget sig væk fra deres trygge rammer i sikringens verden, for at skabe en enhed, der kan give din produktivitet et boost. I dette blogindlæg vil vi gerne præsentere AJAX LifeQuality, og fortælle, hvorfor det er et uundværligt redskab, for at sikre et sundt og produktivt arbejdsmiljø.

 

Hvorfor gå op i dit indeklima?

Hvis din primære arbejdsplads er indendørs, omend det er ved et skrivebord, i et klasseværelse, eller bag kassen i din butik, så kender du sikkert følelsen af at have været på arbejde lidt for længe. Det er følelsen af at luften er tung og at være lidt ør i hovedet; eller at man har det varmt, og derfor bliver træt og søvnig.

Det er nemt at afskrive disse udfordringer som produktet af en lang arbejdsdag, og også selvom dette sikkert spiller ind i udfordringen, så ligger der mere bag. Mange af de symptomer der opstår, i slutningen af en arbejdsdag på en indelukket arbejdsplads, kan ofte tilskrives et langt ophold i en lidt for høj arbejdstemperatur, en lidt for lav luftfugtighed, eller for høj koncentration af CO2 i lokalet. 

Det er videnskabeligt bevist, at med disse udfordringer kommer også en nedsættelse af produktiviteten. En forhøjet måling af CO2 bidrager til sløvhed, træthed, og en nedsættelse af evnen til at tage vigtige beslutninger med op til 50%. 

 

Hvorfor vælge AJAX LifeQuality?

For at sikre din egen, dine kollegers, eller dine underordnedes produktivitet, har AJAX Systems skabt enheden LifeQuality. AJAX LifeQuality er udstyret med sensorer af medicinsk kvalitet, der både bruges på hospitaler, og i LifeQuality, til at overvåge luftkvaliteten i lokalet. 

Enheden overvåger luftfugtigheden, temperaturen, samt CO2 koncentrationen i lokalet. Hvis blot én af disse overskrider den indstillede grænseværdi, registrerer LifeQuality dette, og sender en besked ud til AJAX alarmsystemet. På enheden er der derudover et LED-display, der vurderer luftkvaliteten, og lyser op i en bestemt farve alt efter tilstand.

AJAX LifeQuality introducerer derudover en helt ny funktion til AJAX app’en. Det er den første enhed i AJAX alarmsystemet, der danner grafer over dens målinger. I app’en kan man se grafer over tidligere målinger, og gå tilbage i tiden, for at se luftkvaliteten over flere dage. I app’en kan man indstille LifeQualitys grænseværdier for målinger efter behov.

I samarbejde med en professionel installatør, kan man opsætte scenarier, der udleves, hvis enheden måler højere end grænseværdierne. Ved hjælp af avancerede produkter, såsom AJAX Socket eller Relay, kan man indstille sit alarmsystem til at aktivere en tredjeparts airconditionenhed, et ventilationssystem, eller lignende, for at rette op på sin luftkvalitet. AJAX LifeQuality kan derfor ikke kun overvåge din luftkvalitet – den kan også give din produktivitet et boost!

Produktet AJAX LifeQuality kan købes her

Se videoen nedenfor, for at høre AJAX Systems beskrive enheden