Hub 2 vs hub 2 plus
AJAX alarmsystemet styres fra alarmens centralenhed, også kaldet AJAX Hub. AJAX Hub holder konstant øje med alle systemets enheder, og bekræfter at de er i funktionsdygtig stand. Vigtigst af alt er det centralens opgave at slå alarm, i tilfælde af at en af enhederne bliver aktiveret.

Der findes i alt fire typer AJAX Hubs, hvoraf modellerne Hub 2 og Hub 2 Plus er systemets nuværende flagskibsprodukter. I dette indlæg vil vi tage et kig på hvad disse to centraler kan i forhold til hinanden og hvilke forskelle der er mellem dem, og hvornår det er relevant at opgradere sit sikkerhedssystem til en Plus-central.

I følgende blogpost tager vi udgangspunkt i centralerne, på deres højeste ydeevne. Det vil sige, at vi sammenligner centralerne på et grundlag af at begge SIMkort slots er fyldt, at eventuelle Wi-Fi eller Ethernet forbindelser er tilkoblet, og lignende indstillinger opsat. Det er generelt altid en god ide at have førnævnte egenskaber opsat, da det medvirker til et mere sikkert alarmsystem, og en fuldendt gardering af centralens ydeevne.

 

Hub 2

(På sigt kommer der en “Hub 2 4G” på markedet)

Ligesom alle andre centraler i AJAX alarmsystemet, bruges AJAX Hub 2 som samlingspunkt for alle systemets enheder, og gennem AJAX appen kan man både styre og monitorere systemets tilknyttede enheder såsom magnetkontakter og bevægelsessensorer. 

Centralen sørger konstant for at både den selv og resten af systemet er i god stand. Centralen kommunikerer hele tiden med alle enheder, du kan definere om det skal være i et interval fra 12 sekunder til 300 sekunder. På den måde holder centralen hele tiden styr på, om alt er aktivt og velfungerende. Er en enhed i strømmangel, eller blevet saboteret, vil Centralen opdage det, og sende en meddelelse retur. Løber Centralen selv tør for strøm vil backup-batteriet blive aktiveret. Backup-batteriet kan levere strøm til centralen i op til 16 timer, ved laveste indstilling.

Centralen kommunikerer med internettet gennem to kanaler – Ethernet og 2G. Centralen har plads til 2 SIM kort der kører på 2G. Fejler det ene SIM kort, vil det andet automatiskt blive taget i brug. Derudover tillader centralen, at man kan forbinde den til internettet via et Ethernet-kabel.

AJAX Hub 2 understøtter derudover også AJAX MotionCam, AJAX MotionCam Outdoor, AJAX DualCurtain Outdoor og AJAX Keypad Plus – produkter som tidligere centralmodeller ikke har understøttet.

 

Hub 2 Plus

AJAX Hub 2 Plus minder på mange måder meget om AJAX Hub 2. Den har mange af de samme egenskaber og funktioner, og er lige så brugervenlig samt nem at konfigurere. Den store forskel på de to centraler opstår i AJAX Hub 2 Plus’ stabilitet hvad internetforbindelse angår.

Hvor AJAX Hub 2 kun har mulighed for at forbinde sig via enten 2G eller Ethernet, kan AJAX Hub 2 Plus forbinde sig til internettet gennem tre nye forbindelser: Wi-Fi, 3G og 4G. 

Dette betyder at de to SIMkort der er plads til i centralen nu har to ekstra forbindelser tilgængeligt – i form af 3G og 4G – udover udelukkende at have GSM – 2G. Ligeledes kan centralen, hvis Ethernet-kablet skulle slå fejl, koble sig direkte på Wi-Fi, såfremt den er indstillet til det.

Derudover understøtter AJAX Hub 2 Plus det samme udvalg af produkter som AJAX Hub 2.

 

Hvorfor vælge Hub 2 Plus?

AJAX Hub 2 Plus er, grundlæggende, den samme central som AJAX Hub 2, men med én vigtig forskel; den har en markant mere stabil forbindelse. Hvis forbindelsen mellem AJAX Hub 2 og dens GSM-forbindelser afbrydes, bliver hele sikkerhedssystemet overladt til Ethernet-kablets forbindelse til internettet.

Mister AJAX Hub 2 Plus forbindelsen til GSM, vil SIMkortene automatiskt gå videre til enten LTE eller WCDMA. Selv hvis begge SIMkort går i stykker, vil centralen stadig have en forbindelse til internettet gennem både Wi-Fi samt Ethernet. 

Det bliver derfor markant sværere for både systemet at fejle. Ligeledes bliver det vanskeligt for eventuelle forbrydere at sabotere systemet, eftersom AJAX Hub 2 Plus har så mange backup-forbindelser.

En investering i AJAX Hub 2 Plus er derfor ikke bare en investering i en Wi-Fi forbindelse eller 4G – det er også en investering i alarmsystemets funktionsdygtighed, og ikke mindst ens egen sikkerhed.

AJAX Hub 2 kan købes her

AJAX Hub 2 Plus kan købes her